Introductie

Over Clare:
Ik ben in 1969 in Ierland geboren en woon vanwege mijn relatie sinds 1991 in Nederland. Sinds 1987 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg (o.a. op de intensive care afdeling en hartbewaking). Omdat mijn belangstelling steeds meer uitging naar de essentie van ziek zijn en genezen ben ik mij hier steeds meer in gaan verdiepen en ben in 2003 afgestudeerd aan de hogeschool voor Natuurgeneeskunde Hippocrates te Bloemendaal als natuurgeneeskundig therapeut, gespecialiseerd in de klassieke homeopathie en lichaamsgerichte therapieën. Sinds 2004 heb ik een praktijk voor homeopathie en natuurgeneeskunde in IJmuiden.

Werkwijze:
De behandeling wordt afgestemd op de wensen en hulpvraag van u als cliënt. Als uitgangspunt kies ik, in overleg, meestal voor een klassiek homeopathische behandeling, meestal aangevuld met voedings en supplementenadviezen, bioresonantie en/of natuurgeneeskundige adviezen en behandelwijzen i.e. kruidentherapie, voetreflexzonetherapie en Bach remedies. Door een klassiek homeopathische anamnese af te nemen wordt er een zo compleet mogelijk beeld van u als persoon en u klachten duidelijk. Samen kijken wij dan naar de beste behandelmethode voor u.
 

Vrouwenmantel Ziekte en gezondheid:

De mens beschikt over een zelfregulerend herstelvermogen. Elke dag worden we constant blootgesteld aan allerlei stimulansen en biedt onze dynamiek genoeg mogelijkheden om daar goed op te reageren en het evenwicht te herstellen, zonder merkbare effecten. Er is een zekere drempel in ieder individu, ons afweersysteem, die de stimuli opvangt zonder dat er zichtbare veranderingen optreden. Het afweersysteem zorgt dat we niet bij iedere aanwezigheid van een virus ziek worden en in samenhang daarmee zorgt onze levenskracht (onze natuurlijke herstelvermogen) ervoor dat we een bepaalde veerkracht ervaren als emotionele schokken ons deel vallen. In de homeopathie en natuurgeneeskunde wordt deze levenskracht als de essentie van het leven gezien. Het is het vlak waarop zowel ziekte ontstaat als waaruit het verdedigingsmechanisme ontspringt.

Tel:0255-537865

Disclaimer
home

Webdesign by WY